Kies uit 275+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Den Haag
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding Hofje van Wouw in Den Haag

Details over dit uitje

De historische rondleiding met gids door het Hofje van Wouw van Hofstad Events in Den Haag brengt u terug in de tijd van 1647.

Toen werden de 17 pittoreske huisjes bewoond door alleenstaande vrouwen, geheel volgens de doelstellingen van de toenmalige oprichtster, Cornelia van Wouw.

Tijdens deze rondleiding vertelt onze vakkundige gids u alles over de geschiedenis van dit inmiddels prachtig gerestaureerde hofje aan de Lange Beestenmarkt in Den Haag. Voor een leuk dagje uit met familie of vrienden in de Hofstad is een uitgebreid bezoek aan het Hofje van Wouw een serieuze aanrader.

Hoewel het Hofje gebouwd is in de 'rijke' 17e eeuw, onze Gouden Eeuw, waren veel vrouwen in die tijd volledig overgeleverd aan de grillen van hun echtgenoten. Alleenstaande vrouwen, die zich financieel niet meer konden redden, hadden niet zoveel opties. Cornelia van Wouw trok zich het lot van deze vrouwen aan en zorgde ervoor dat er diverse huisjes werden gebouwd rond een centraal hofje. Diverse restauraties zijn inmiddels in gang gezet, de eerste al vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het Hofje van Wouw is door diverse kenners gekroond tot één van de mooiste oude hofjes van Den Haag.

Beleef het Hofje van Wouw met een ervaren gids, iemand die u alles vertelt over de vrouwen die hier terecht kwamen, over de sanitaire voorzieningen die in de loop der tijd werden bijgebouwd en allerlei recente en historische anekdotes waardoor het hofje helemaal tot leven komt. Bekijk de prachtige tuin en proef de rust in het hofje van Wouw.

Inclusief:
  • Professionele gids
  • Rondleiding Hof van Wouw

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereidt bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Want to experience The Hague with a professional tourguide?

Our professional tourguides are multilingual. Please contact us for more information about our tailor-made City Tours through the wonderful city of The Hague.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan