Kies uit 275+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Den Haag
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Architectuurwandeling door Den Haag

Details over dit uitje

In de Architectuurwandeling met gids van Hofstad Events in Den Haag krijgt u een goede indruk van de architectuur, die door de eeuwen heen is ontwikkeld.

U komt langs alle markante gebouwen van Den Haag. Tot de tweede wereldoorlog was er in Den Haag geen hoogbouw te vinden. Dat is inmiddels wel veranderd, want vanaf het standbeeld van Willem de Veroveraar op ‘het Plein’ is de hoogbouw in alle glorie te aanschouwen. Na de oorlog ontstonden onder leiding van de bekende architect Dudok wijken, zoals Morgenstond en Bouwlust, voorbeelden van de Nieuwe Zakelijkheid.

Rob Krier, Michael Graves, Cesar Pelli, Sjoerd Soeters , het rijtje bekende architecten die in Den Haag de laatste jaren hebben gebouwd is eindeloos. Bekend zijn onder andere de nieuwbouw van ‘De Resident’, de overbouwing van de snelweg met kantoorgebouwen en natuurlijk het nieuwe Tweede Kamer gebouw. Onze gids vertelt u allerlei fascinerende verhalen over de oeverloze ambitie van Den Haag om de stad te transformeren tot wat het nu is.

Rondleiding met Architectuur van o.a. Benthem Crouwel, Hendrik Petrus Berlage, Marcel Breuer, Pi de Bruijn, Cees Dam, Jo Coenen, Johannes Duiker, Aldo van Eyck, Michael Graves, Herman Hertzberger, Karelse & Van der Meer, Pieter Lodewijk Kramer, Rob Krier, Richard Meier, OMA Rem Koolhaas, J.J.P.Oud, Cesar Pelli, Wim Quist, Aldo Rossi, Alvaro Siza, Sjoerd Soeters, Carel Weeber.

Inclusief:
  • Professionele gids (met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Route informatie:

De rondleidingen zijn flexibel en onze gidsen hebben geen vaste route! Als u voorkeuren heeft waar de gids over vertelt of langs gaat, dan vernemen wij dit graag.

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereidt bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Want to experience The Hague with a professional tourguide?

Our professional tourguides are multilingual. Please contact us for more information about our tailor-made City Tours through the wonderful city of The Hague.

Gerelateerde categorieën

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan